Hirdetés

Egészségügyi dolgozókat és tanárokat tüntetett ki a nemzeti ünnep alkalmából az államfő

‘December elseje alkalmat ad arra, hogy köszönetet mondjunk azoknak a figyelemre méltó személyiségeknek, akik mindennapi munkájukkal jobbá teszik Romániát. Örömmel tölt el, hogy ma tisztelettel adózhatok erőfeszítéseik előtt, és tolmácsolhatom nekik az egész társadalom háláját’ – mondta Iohannis a Cotroceni-palotában tartott ünnepségen.

Az államfő elismerő szavakat intézett az orvosokhoz, a tanárokhoz és mindazokhoz, akik Románia jó hírét keltik a világban.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a Covid-19 világjárvány nemcsak az egészségügyi rendszert érinti súlyosan, hanem az oktatási rendszert is. ‘A Covid-19 világjárvány mindannyiunkat érint, és bármennyire is próbáljuk, szolidaritás és egység nélkül nem tudjuk megfékezni ezt az egészségügyi válságot. Az önökhöz hasonló példákon felbuzdulva minden rendelkezésünkre álló eszközzel cselekednünk kell, hogy visszaszerezzük, amit ez a vírus elvett tőlünk, és ami a legjobban hiányzik az ilyen napokon: a szeretteink közelségét, a biztonság érzését, a kézfogás és az ölelés örömét’ – mondta Iohannis, jó egészséget kívánva hallgatóságának a román nemzeti ünnep alkalmából.

A díjátadáson részt vett Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter és Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője is.

Hirdetés