Hirdetés

Kezdődik a fenyőárusítás

Idén hamarabb kezdődik a fenyőfa-vásár, több kertészet is kínálja már a karácsonyfának valót a közösségi médiában, a központi piacon azonban csak jövő héttől lesznek fák. Az árak nem nőttek jelentősen tavalyhoz képest. A sepsiszentgyörgyi központi piacon december 15-től árusítanak majd karácsonyfának való vágott fenyőt – tájékoztatott a piacot működtető Tega Rt, idén mintegy 4-5 faárusra számítanak, akik csak vágott fenyőt kínálnak, viszont lesz, ahol talppal együtt adják a fát. 

Aki korábban szeretné beszerezni a fát, az már most megteheti, a különböző kertészetek és magánszemélyek már kínálják a fenyőt a közösségi oldalakon, illetve lépcsőházak bejáratánál is kifüggesztettek egy-egy szórólapot, hogy hol és milyen fa van. Az árak változóak, de az  árusok elmondása szerint nem lesz drágább idén sem, mint az előző években, így 50 lejtől kezdődik majd az ezüstfenyő ára, amely 150-200 lej is lehet, mérettől függően, de nordmann fenyő és lucfenyő is lesz.  Idén is több olyan árus van, aki házhoz szállítja a kiválasztott fát, így segítve főleg azoknak, akik karanténban vagy házi elkülönítésben vannak. Ezért a szolgáltatásért nem kell külön fizetni. A fenyőket Facebookon lehet kiválasztani, majd ingyenesen házhoz szállítják. 

A magántermelők már elkezdték a faárusítást, főleg a közösségi oldalon hirdetik a fákat. Tőlük is 50 lejtől 300 lejig lehet fát választani. A különböző háromszéki faiskolákban, kertészetekben cserepes fenyő vásárlására is van lehetőség. Ezek ára szintén 150-250 lej között váltakozik. A cserepes tuják az ünnepek után kiültethetők a kertben, a kertészetek szerint egyre többen vásárolnak ilyet.

Hirdetés