Hirdetés

Kiállítás: ütős-gyilkos szavak

Az élet fájdalmas igazságát és valóságát mutatja be az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének online kiállítása, az Ütős-gyilkos szavak. A megrázó illusztrációk a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából kívánják felhívni a figyelmet a verbális erőszak jelenségére. Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének facebook-oldalán tekinthetőek meg a fekete alapon, piros-fehérrel megrajzolt szavak.

A nőszervezet tervezi egy fizikai tárlat elkészítését is, amennyiben a járványhelyzet engedi, sor kerül erre is a tavasz folyamán. Ezt a kiállítást pedig szeretnék szakmai programok, előadások kíséretében elvinni Háromszék több településére. A szervezők azt írták: általában nem szívesen beszélnek a nők az őket ért sérelmekről, ennek ellenére voltak, akik megtették az első lépést és nyitottan bekapcsolódtak a programunkba. Közel száz (92) szívszorító ütős mondat érkezett a felhívásukra. Az üzenetek nagy részéből az tükröződik ki, hogy ezek a nők teljesen beletörődve élik a mindennapjaikat, vagy már kiléptek a bántalmazó kapcsolatból és ezért mernek beszélni róla.

A kiálltás célja, nemcsak egy művészi tárlat létrehozása volt, hanem a valóság keserű és fájdalmas oldalának megmutatása. A rajzok megrázóak, de ugyanakkor hihetetlen eredetiséggel tükrözik azt az az érzelmi hatást, amelyet ezek a kimondott, „ütős-gyilkos” szavak okoznak, maradandó sebet hagyva a nők lelkében.

Hirdetés