Hirdetés

Csökkenő esetszámok

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg 21 koronavírusos beteget ápolnak, egy gyanús eset sincs – tájékoztatott a vezetőség. A 21 beteg közül ketten az intenzív osztályon vannak kritikus állapotban, oxigénpótlással. A koronavírusos betegeknek fenntartott fertőző osztályon 19-en vannak, mindannyian oxigénpótlásra szorulnak,  a súlyosságuk többnyire erős, de vannak középsúlyos állapotban is betegek. A fertőzőn lévő páciensek közül hárman kaptak oltást.  Az elmúlt héten hét beteg ment haza, akit koronavírussal kezeltek és négyen hunytak el, két nő két férfi, életkoruk 55-83 év között volt. 

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató a betegek állapotáról elmondta, súlyos és középsúlyos állapotban vannak a betegek és a legtöbben nem kaptak oltást sem. 

Az elhunytak közül 55 éves volt a legfiatalabb páciens, akit Kézdivásárhelyről küldtek a megyei kórházba sürgősséggel, de egy napot sem töltött bent, mivel felülfertőződött tüdőgyulladása volt és vesedaganata is. Az elhunytak közül mindenkinek volt társbetegsége, és senki nem volt beoltva. 

Hirdetés