Hirdetés

Ünnepi hangulat Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyvárásnak és ez mindig a kreativitás jegyében zajlik, így idén is számos meglepetéssel készült az önkormányzat. A város összes kültéri installációja, a tervezéstől egészen a kivitelezésig, ezúttal is helyi alkotók műve. 

Két óriási adventi koszorú idézi az adventi hangulatot a hófehér város mesebeli díszeivel, egy a Főtéren, egy pedig az Állomás negyedi körforgalomban. A fenyőt idén is a városi kertészet munkatársai fonták és Bagoly Zsuzsi tervei alapján készült hófehér város elemeivel díszítették.

Szintén az ő fehér város motívumai borítják idén a fotókeretet, amely a Főtéren várja mindazokat, akik meg szeretnék örökíteni az ünnepi pillanatokat.

A környezettudatosság elsődleges szempont Sepsiszentgyörgyön, így az önkormányzat idén sem vágott ki fát, hanem az Erzsébet park egyik legnagyobb fenyőfáját díszítette fel.

A karácsonyfa szomszédságában várja kicsiket és nagyokat az újonnan készült interaktív betlehem, melynek elemei közé bebújhatnak a gyerekek és átrendezhetik némelyiküket. A terveket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem frissen indított képzőművészeti karának festészet szakos diákjai álmodták meg, az általuk festett elemeket pedig a Csuri Design állította össze és rögzítette.

Az előző évek fehér betlehemének idén a szépmezői gyerekek örülhetnek a játszótér szomszédságában.

A #SEPSI óriásbetűk téli ruháját Szederjesi Szidónia és Fazakas Noémi tervezték, a Squid Design helyi vállalkozás vitelezte ki.

Idén sem hiányozhat a tandemkerékpár, amely minden évben új helyszínen új megvilágításba helyezi a központ különböző tereit. A Vocalcycle helyi kerékpárjavító műhely jóvoltából idén a #SEPSI betűkön és egy kis fenyőfán lehet fényeket gyújtani a közös tekeréssel.

Mindezek az elemek és a december 17-23. között tartó Karácsonyi Bazár mesébe illő napokat tartogat az arra járók számára, sok-sok örömre, helyi ajándékokra, finom ízekre és illatokra számíthatunk.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezekkel az installációkkal kíván örömet szerezni a helyi közösségnek és mindazoknak, akik a megyeszékhelyre látogatnak a téli ünnepek alkalmából.  Továbbá arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak a kihelyezett elemekre.

Hirdetés