Hirdetés

Valós időben követhetjük a hóeltakarítást Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a TEGA Rt. köztisztasági vállalat egy olyan platformot bocsát a lakók rendelkezésére, amelyen valós időben nyomon követhetik a TEGA hóeltakarításhoz használt gépeinek helyét Sepsiszentgyörgyön.

A köztisztasági vállalat Sepsiszentgyörgyön és a hozzá tartozó településeken gondoskodik a hó eltakarításáról.

Ahogy eddig is, a TEGA szerződése a város főbb útvonalaira szól, kis számban ugyan, de vannak olyan mellékutcák, ahonnan nem takarítják el a havat, illetve bizonyos, aszfaltozatlan szakaszokon nem lehetséges, a hóeke használata ugyanis többé-kevésbé egyenes útfelületet feltételez.

A hókotrás mindig a legsűrűbb forgalmú utakon kezdődik, onnan halad a kisebb fontosságú utak irányába. Havazásban a hókotrók folyamatosan dolgoznak, ami rendszerint elegendő, nagy intenzitású havazás esetén előfordul, hogy pár perc alatt újra betemeti a hó a takarított utat.

A TEGA gépparkjából jelenleg, a nyáron locsolóautóként működő, két autó spricceli  kalcium-kloridos oldattal az útburkolatot, továbbá 6 homokszóró, 8 hóeke és 8 kisebb, kefével ellátott jármű tisztítja a járdákat havazás esetén.

A köztisztasági vállalat téli készletei jelenleg 350 tonna sót, 200 tonna homokot és 100 tonna folyékony állagú kalcium-kloridot tartalmaznak. Ezeket a tél folyamán, szükség szerint pótolják.

Hirdetés