Hirdetés

Drágább idén a szilveszter

Az idei szilveszter is a koronavírus árnyékában telik és bár nincsenek szigorú korlátozások, sokan döntöttek úgy, hogy otthon, szűk körben töltik az év utolsó napját. Ami az árakat illeti, idén többe kerül a szilveszter, mint tavaly, a vendéglátóhelyek által kínált menüsor és szórakozási lehetőség személyenként 400-500 lejbe is kerülhet. Azoknak is mélyen zsebbe kell nyúlni, akik egy wellness hotelben vagy spa-ban töltenék a szilvesztert, az árak itt is egy éjszakára 500 lejnél kezdődnek szeméályenként, de sok helyen ebben nincs benne az ünnepi menüsor, azért külön kell fizetni. 

Azok a családok, akik vendégházban szilvesztereznének, szintén sokat kell költsenek, ugyanis a vidéki 2-3 szobás házakért is 5-6000 lejt kérnek 2 éjszakára. Amennyiben nagyobb a ház, több időre maradnak a vendégek, esetleg dézsa, szabad tűz és más extra élmények is vannak, az ár elérheti a 12 ezer lejt is 2-3 napra. Ezekben a kulcsosházakban nincs benne a szilveszteri ebéd és vacsora, ezt a vendégek maguk készíthetik el. A kínálat egyébként nagyon nagy, az egyik székelyföldi szilveszteri szálláskínálatot összesítő portálon még most is elérhető a legtöbb kiadó ház, míg néhány évvel ezelőtt már novemberben foglalni kellett, ahhoz, hogy szilveszterre meglegyen a hely. 

Felmérések szerint egyébként, idén is, akárcsak tavaly a legtöbben otthon, családi vagy szűk baráti körben töltik a 2020-as év utolsó napját, és a szilveszteri bulira sem szándékoznak sokat költeni, csak a legszükségesebbeket vásárolják meg.  Sepsiszentgyörgyön idén sem lesz utcai szilveszter, mindössze tűzijátékot lőnek fel éjfélkor és 1 órakor. A járvány miatt a megyei kórház orvosai, vezetősége is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben lehet, ne gyűljenek össze tömegbe, tartsák be a távolságot és a többi, járványügyi intézkedést, az esetszámok növekedésének elkerülése végett. 

Hirdetés