Hirdetés

Még nem tört be az ötödik hullám

A számadatok szerint még nem tört be az ötödik hullám Kovászna megyébe, az esetszámok megegyeznek a tavaly év végi számokkal. Ugyanakkor, továbbra is a legtöbben nem kaptak oltást azok közül, akik kórházban vannak. 

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórházban jelenleg 5 fertőzés gyanús és 14 Covid-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik, gyerek nincs közöttük. 

A Covid fertőző osztályon 12 esetet ápolnak, akik közül egy páciens kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos.

A Covid sebészeti osztályon jelenleg nem tartózkodik egy  Covid-19 diagnózissal kezelt beteg sem.  Intenzív terápiás ellátásra két Covid-19 diagnózissal kezelt páciens szorul, közülük senki nincs intubálva. Állapotuk kritikus.  Az intenzív terápián kezelt  páciensek közül senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A tájékoztatás szerint, a 2021 december 29 és 2022 január 5 közötti időszakban 11 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 4 haláleset történt a kórházban amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 45-86  év között volt, közülük senki nem kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Hirdetés