Hirdetés

Covid-ambulanciaközpontok nyílnak a megyében

Az ötödik járványhullámban a nagyszámú fertőzöttekre készülve úgynevezett Covid-ambulanciaközpontot jelölnek ki minden megyében, ahol az enyhe és középsúlyos fertőzötteket azonosítják és látják el. Kovászna megyében a kórházakban rendezik be ezeket a központokat, néhány nap múlva meg is nyílnak. 

 Országos szinten több helyen is konténer-szerű építményekben lesznek ezek a központok, Háromszéken azonban a kórházakban működnek majd – tájékoztatott Ágoston László, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője. Jelentkezni időpontfoglalással lehet, csakúgy, mint a poliklinikán és a központok különböző program szerint működnek majd. 

Sepsiszentgyörgyön a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház udvarán felállított moduláris sürgősségin végzik a vizsgálatot és kezdik meg a kezelést, a covid-ambulancia naponta 8-15 óra között lesz nyitva.

Kézdivásárhelyen a municípiumi kórházban lesz ez a részleg, szintén 8-15 óra között fogadják a pácienseke

Kovásznán a Dr. Benedek Géza Szívkórházban jelentkezhetnek a betegek, a program 8-17 óra között lesz.

 Baróton szintén a városi kórházban rendezik be a covid-ambulanciaközpontot, itt is 8-15 óráig lesz program.

A központokba bármikor lehet időpontot kérni, de jobb, ha a családorvos ajánlásával érkeznek az igazoltan fertőzött betegek, akik ellátásra, további kivizsgálásokra szorulnak. Küldőpapírra nincs szükség, illetve azok is ellátást kaphatnak ezekben a Covid-ambulanciaközpontokban, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással.

Hirdetés