Hirdetés

Ciolacu: nem csupán a villamosenergia, hanem a földgáz áfáját is csökkenthetjük, és már február elsejétől

Marcel Ciolacu PSD-elnök kedden bejelentette, hogy a kormánykoalíció vezetőinek következő találkozóján javasolni fogja, hogy ne csak a villamosenergia, hanem a földgáz áfáját is csökkentsék.

‘Örülök, hogy Ciucă miniszterelnök úr egyetértett a PSD javaslatával, és megértette, hogy további intézkedéseket kell elfogadni az energiaválság hatásaival szembesülő románok védelmében. A ma (kedd – szerk. megj.) bejelentett intézkedések helyesek, de ennél többre van szükség’ – írta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Facebook-bejegyzésében.

Leszögezte, a kedden meghozott döntés mintájára a földgáz áfáját is le lehet csökkenteni, és nem április elsejétől, hanem már február elsejétől, mert a ‘lakosság zsebe nem áprilisban érzi meg leginkább az energiaszámlákat’.

Ciolacu Lengyelország példáját hozta fel, amely február elsejétől nullára csökkenti a földgáz, a műtrágya és az élelmiszerek áfáját, és jelentősen csökkenti az üzemanyagokra kivetett áfát is.

‘Ez a helyes reakció az állam részéről, amelyet követendő modellként fogok javasolni a koalíciós vezetők soron következő találkozóján” – írta a PSD-elnök.

Hozzátette, rendkívüli helyzetekben egy kormány “kivételes intézkedésekkel” bizonyíthatja, hogy valóban törődik polgáraival.

Hirdetés