Hirdetés

Készülnek a központok

Mint arról korábban beszámoltunk, Covid-ambulanciaközpontokat hoznak létre a megye kórházaiban, ahol a pozitív PCR- tesztettel vagy gyorstesztettel jelentkező betegeket vizsgálják meg és látják el. 

András Nagy Róbert igazgató elmondta: a kötelezettségnek eleget  tettek és létrehoztak egy helyet a kórház udvarán a moduláris sürgősség mellett, egy másik moduláris épületben, ahol a központ működhet. Jelenleg a finanszírozási szabályozás közlését várják a biztosítóház részéről, az engedélyeztetési folyamat már elindult, így nemsokára megnyílik a központ. 

Az igazgató azt is elmondta: a felmérés, kiértékelés, vizsgálat és ellátás eddig is működött, a sürgősségi osztályon látták el a betegeket, azonosították a pozitív pácienseket. Tavaly a sürgősségin 1440 koronavírusos beteg jelentkezett, közülük 649 személyt utaltak be, a kórházban pedig röntgent készítettek, labor- és szakorvos mérte fel állapotukat. András Nagy Róbert szerint jó ötlet ezeknek a központoknak a létesítése, ugyanis terheket vehet le a sürgősségi osztályon dolgozó kollégák válláról, viszont az épület létrehozásánál kreatívnak kell lenniük, ugyanis betegutakat kell kiépíteni. Az orvosigazgató szerint is jó ötlet, hogy létrehozzák ezeket a moduláris központokat, viszont egy alternatív helyen jobb lett volna kialakítani, ugyanis így személyzetet vonnak el a kórháztól ahhoz, hogy működtetni tudják, valamint a finanszírozás is kérdéses egyelőre. 

A vezetőség azt is elmondta, hogy a következő időszakban egy nemrég megjelent miniszteri rendelet értelmében a koronavírusos betegek ellátását és azoknak a felügyeletét, monitorizálását a családorvosok is végzik majd, ami szintén könnyítést jelent a kórházi személyzet munkájában. 

Hirdetés