Hirdetés

Hetedik Grafikai Biennálé

A 2022-es év folyamán hetedik alkalommal kerül sor a Székelyföldi Grafikai Biennále megszervezésére. A szakmai színvonal emelése mellett a szervezők nem titkolt célja, hogy a rendezvény még inkább teret hódítson és a továbbiakban is a kortárs grafika jelentős nemzetközi fóruma maradjon.

Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ igazgatója az idei év terveiről beszélt a rendezvényre vonatkozóan. Kiemelte, hogy a biennálé megújult arculattal várja a látogatókat a gbiennial.ro honlapon. Az esemény céljait és tematikáját Ferencz S. Apor, a biennálé kurátora ismertette. „A G7 legfőbb célja a továbbiakban is, hogy fókuszba helyezze a kortárs grafikai törekvéseket, átfogó képet nyújtson a sokszorosító képalkotás jelenkori trendjeiről és fejlődéséről” – mondta.

Az idei biennálé hivatalos megnyitójára 2022. október 7-én kerül sor a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Az érintett szakma 2022. március 20-ig, kizárólag webes felületen jelentkezhet, nevezni a biennálé honlapján, online űrlapon keresztül lehetséges.

Hirdetés