Hirdetés

Egyelőre járnak iskolába

Mint ismeretes, a koronavírussal kezelt beteg osztályán a foglalt kórházi ágyak arányától tették függővé a jelenléti oktatást, így oktatásra térnek át a tanintézetek azokban a megyékben, amelyekben a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak több mint 75 százaléka foglalt.  Az iskolák és az óvodák akkor térhetnek vissza a digitális tanrendről a jelenléti oktatásra, ha az adott megyében a koronavírusos betegek kezelésére szánt kórházi ágyak kihasználtsága 70 százalék alá csökken. 

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, András Nagy Róbert a rendelettel kapcsolatban lapunknak elmondta: lát egyfajta logikát a rendelkezésben, ha egészségügyi szemmel nézzük, viszont vannak fenntartásai a számolással és kivitelezéssel kapcsolatban. Mint mondta, időről időre kiértékelik a kórházi tevékenységet és a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyszám esetenként nő vagy csökken. Ez a szám akár egyik hétről a másikra is változhat, így a rendelkezés nem teljesen korrekt – véli az igazgató.

Azt is elmondta, nincs konkrét rendelkezés arról, hogy miként szervezzék meg a kórházak működését, hány ágy legyen fenntartva a koronavírusos betegek számára, minden vezető maga dönti el miként alakítja az osztályokat. A rendelkezés akkor lenne helyes, ha a gyakorlatban is ugyanúgy történne, mint, ahogyan elvárják és konkrétumokat is megfogalmaznának ezügyben.

Jelenleg Kovászna megyében nincs teljes online oktatás, a legutóbbi adatok szerint 13 osztályban vagy csoportban függesztették fel a jelenléti tanítást, megbetegedések miatt. 

Hirdetés