Hirdetés

Létrejött a moduláris felmérő-központ

Létrejött a koronavírusos betegek felmérő központja a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház udvarán, mától fogadják a betegeket, viszont bizonyos feltételeknek meg kell felelni – hívják fel a figyelmet.  A koronavírusos betegeket felmérő és kiértékelő központ létrejött és szerdától már működik, öt orvos látja el a jelentkező betegeket – közölte a kórház vezetősége. A központ a kórház udvarán, a moduláris sürgősség mellett található, szintén konténer-épületben.

András Nagy Róbert igazgató elmondta: az aszimptomatikus betegek nem kell felkeressék a központot, az egység azoknak nyílt, akiknek pozitív a tesztjük (PCR vagy gyorsteszt) és az eredményt a családorvos feltöltötte a Corona Forms platformra. A finanszírozási szerződést megkötötték a megyei biztosítóházzal és kapcsolatban vannak a családorvosokkal is, akik elvégezhetik a tesztelést, de akár egy laboratórium vagy a közegészségügy is végezheti, viszont fontos, hogy mielőtt a beteg megjelenik a központban, az eredményét a központosított platformba bevezessék.   A kiértékelő központban javasolják, hogy a páciensek programáljanak előzetesen, mert ez egyszerűsíti és zökkenőmentessé teszi a szolgáltatást, így a betegek érkezhetnek a mentőszolgálat által is, családorvos által kiállított követési lappal, mivel fontosak az előzetes medikális adatok. 

A központba a betegbiztosítással nem rendelkező betegek is mehetnek, viszont, akinek biztosítása van, fontos, hogy vigye magával az egészségügyi kártyáját – hívták fel a figyelmet. A moduláris központban öt orvos dolgozik, négy fertőző szakorvos és egy belgyógyász szakember, akik az orvosi konzultáció mellett laboranalízist, imaginisztikai kivizsgálást végeznek és lehetőség van a különböző gyógykezelés beállítására is. Az antivirális gyógykészítményeket a kórház vásárolja meg, illetve a minisztérium is kutal bizonyos mennyiséget az egészségügyi intézményeknek. 

Hirdetés