Hirdetés

Súlyos állapotú betegek a kórházban

Jelenleg 37 koronavírussal diagnosztizált beteg van kórházban mindannyian súlyos állapotban, nagy részük pedig nem kapott oltást – mondta sajtóértekezleten András Nagy Róbert kórházigazgató. Az igazoltan vírusfertőzött betegek mellett hat gyanús eset is van, öt személyt izoláltak tüdőorvosok felügyelete mellett, egy személy azonban kritikus állapotban van az intenzív osztályon.  Mivel a kórházban nincs lehetőség szekvenálásra, így nem tudni, hogy omikron fertőzött van-e jelenleg, de minden bizonnyal átvette a Delta variáns helyét – mondta az igazgató. 

Az igazoltan koronavírusos betegek közül 31-en vannak a fertőző osztályon és mindössze négyen kaptak oltást, 60 százalékuk súlyos állapotban van, oxigénpótlásra szorulnak. A kórházban van egy újszülött – egy hónapos – koronavírusos baba is az édesanyjával együtt, de állapotuk jó, megfigyelés alatt tartják őket. A sebészeti osztályon három pácienst látnak el, az intenzív osztályon pedig négyen vannak kritikus állapotban. Az elmúlt héten hat személy ment haza, akit koronavírussal kezeltek, haláleset nem történt. 

Dr. Rosu Mátyás a betegek állapotáról elmondta: súlyos állapotban vannak, az intenzíven egy kómás állapotú beteg is van, illetve a nőgyógyászaton egy 14 éves édesanya, aki nem kapott oltást és gyerekével együtt került be, felügyelet alá.  Az osztályon lévő betegek közül 18 személynél szükséges az oxigénpótlás.

Bár haláleset hivatalosan nem történt, az elmúlt héten elhunyt egy 56 éves nő, aki 19 napot volt az intenzív osztályon, és súlyos társbetegségei is voltak: magas vérnyomás, isémiás kardiopátia, túlsúly. Mivel a kórházban negativizálódott, így nem kerül be a statisztikába, de halála kapcsolódik a fertőzéshez – mondta Dr. Rosu. 

Hirdetés