Hirdetés

Nagy költségvetésből gazdálkodnak idén

Kovászna megye újkori történelmének legnagyobb költségvetéséből gazdálkodik idén Kovászna Megye Tanácsa. Csütörtökön a megyei önkormányzat Szitabodzán tartott kihelyezett tanácsülést, amelyen elfogadták a 2022-es év költségvetését.  Összköltségvetésünk 89 millió euró, azaz 445 millió lej. Idén az építkezés éve lesz, hiszen költségvetés közel 60 százalékát fejlesztésekre, beruházásokra fordítjuk” – vezette fel Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a tanácshatározatot.

Mint elmondta, idén visszaszorították a működésre fordítható költségeket és növelték az útépítési munkálatokra, a megye településeinek fejlesztésére, a szociális ellátásra és gyermekvédelemre, valamint az egyházak támogatására szánt összegeket.  Az összköltségvetés egyharmadát, 146 millió lejt fordítanak a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház működésére és fejlesztésére, valamint további egyharmadát, azaz 140 millió lejt útépítésre fordítják.

A költségvetés 15 százalékát a gyermekvédelem és más szociális tevékenység teszi ki, erre 65 millió lejt fordítanak, ugyanakkor évente 1 millió lejt biztosítunk az idős- és beteggondozást végző szervezeteknek. Kultúra, vallás, sporttevékenységre 45,5 millió lejt irányoztak elő. Idén is kiemelten támogatják a hoki, foci, női kosárlabda csapatsportokat, erre 5,2 millió lejt fordítanak. 

Hirdetés