Hirdetés

12 tonnát gyűjtöttek

Több ezer székelyföldi óvodás és iskolás gyűjtött műanyag kupakokat az elmúlt három hónap során a LAB Életmentő Kupakok Egyesület versenyfelhívására. Összesen több, mint tizenkét tonna kupak gyűlt, amelyet pénzre váltanak és beteg gyerekek műtétjére fordítanak. 

Bács Emese, az egyesület vezetője elmondta: három hónap alatt összesen 12 756 kilogramm műanyag kupakot gyűjtött több ezer gyermek és mintegy 350 pedagógus. Az elmúlt négy év során, amióta a versenyt rendezik, ez volt a legeredményesebb kupakgyűjtő akció.  A versenybe 145 óvodai csoport, 184 alsó tagozatos osztály és 24 gimnazista osztály szállt be, minden korosztályt külön kategóriában díjaztak.  A 154 óvodás csoport 5406 kilogramm műanyag kupakot, a 184 kisiskolás osztály 6301 kilogrammot, míg a 24 V-VIII-as osztály 1049 kilogramm kupakot gyűjtött össze, a végső mérésnél  12 756  kilogramm dugót számoltak.

A versenyzőket külön kategóriákban és csoportlétszám szerint díjazták, a csoportok átlagosan 100 kilónál is több kupakot gyűjtöttek össze. A kupakgyűjtés  jövőben is folytatódik, a nyertesek a következő időszakban vehetik át az okleveleket. 

Hirdetés