Hirdetés

Ünnepi felvonulás Sepsiszentgyörgyön

Két év kihagyás után Sepsiszentgyörgyön újra ünnepi megemlékezésre kerül sor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az előző évekhez hasonlóan, március 15-én 10:00 és 13:00 óra között a város elöljárói és az iskolák tanulói koszorúzással tisztelegnek a hősök emléke előtt a sepsiszentgyörgyi, kilyéni és szotyori emlékműveknél. Ezt követően 13:30 órától ünnepi felvonulás veszi kezdetét a Váradi-Bartalis kőtömbös kopjafától (Váradi József Általános Iskola), valamint az eprestetői csata emlékművétől (Állomás negyed). A felvonulás az 1848-49-es honvéd emlékmű koszorúzásával ér véget az Erzsébet parkban.

A főtéri ünnepi műsor 15:00 órakor kezdődik a Kincskeresők néptáncegyüttes Üzenet Székelyföldről című előadásával, majd Antal Árpád-András polgármester ünnepi beszédét hallhatják a résztvevők. Ezt követi a Plugor Sándor Művészeti Líceum, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, valamint a Székely Mikó Kollégium tanulóinak műsora.

A rendezvény lelkészi áldással, majd a magyar és a székely himnusz közös eléneklésével ér véget.

Nem marad el a már hagyományossá vált ünnepi hangverseny sem, melyre március 15-én, kedden 19:00 órától kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében. A Georgius és a Csíki Kamarazenekarok ünnepi témájú repertoárjában szerepelnek többek között Erkel, Kacsóh, Bartók, Kodály és Puccini művei is.

Hirdetés