Hirdetés

Várják a jelentkezőket

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa megszavazta a fiataloknak szánt román-magyar nyelvtanulási program elindítását. Ennek értelmében hétfőtől, március 21-től jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők.

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1000 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, a tanfolyam sikeres elvégzése után pedig 700 lejt visszaigényelhetnek. Ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg.

Az idén két alkalommal indul román vagy magyar nyelvtanfolyam, április és július, valamint szeptember és december között. Az áprilisban kezdődő tanfolyam heti 6-7 óra tevékenységet foglal magába, a teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik.

A programon minden olyan 18 és 35 között fiatal vehet részt, aki sepsiszentgyörgyi lakcímmel és szakiskolai vagy líceumi végzettséggel rendelkezik, a város területén végzi felsőfokú tanulmányait, vagy Sepsiszentgyörgyön van alkalmazva. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló, országos program támogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

Hirdetés