Hirdetés

Öt nap buli a városközpontban

Sajtóértekezleten számoltak be a Szent György Napok szervezői a közelgő városnapok előadóiról, a nagyszínpadi programokról.

Knop Ildikó főszervező elmondta: a legnagyobb újdonság az lesz, hogy két év szünet után úgy gondolták ráadással kezdik, ezért 5 napos lesz a fesztiválhétvége és ehhez igazodnak a szabadtéri programok. Már szerdától műsor lesz a főszínpadon az Építsünk hidat program nyitja a műsorkínálatot, fellép az Ismerős Arcok zenekar, kiegészülve a KorZár énekegyüttessel valamint a Transylmania zenekarral. Sor kerül a Made in Sepsi helyi zenekarok nagykoncertéjre is, jelenleg összesen tíz helyi zenekar dolgozik közösen egy egész estés programon. 

Hétvégén a klasszikus felállás szerint jelentkezik a Szent György Napok nagyszínpadi műsorkínálata, erdélyi zenekarok nyitják a hétvégét, fellép az Ego Sum, a 4s Street, de itt lesz a Cargo és a Beatrice is pénteken. Szombaton poposabb zenekarok lesznek: Blahalouisiana  és a HoneyBeast, vasárnap pedig Delia és Edda koncertek lesznek. 

Idén tűzijáték elmarad, de a szervezők  meglepetés tűz-show-val készülnek, ami nagyon látványos és izgalmas zárómomentumot képzeltek el a szervezők.

A főszervező elmondta: a nagyszínpadi produkciókat minden évben úgy állítják össze, hogy minél szélesebb közönséget szólítson meg, széles műfaji bontásban jelenjenek meg a programok. Ugyanakkor elmondta, az elmúlt évekhez képest idén nemzetközi hírnevű fellépőt nem hívtak, mivel nagy volt a bizonytalanság a fesztivál körül, viszont reményeik szerint a következő években ezt pótolják. 

Hirdetés