Hirdetés

Lakónegyedi programok Szent György Napokon

A 29. Szent György Napok egyik különlegessége, hogy a kulturális héten bizonyos produkciókat kiviszünk Sepsiszentgyörgy lakónegyedeibe, melyeket akár az otthonaik ablakaiból, erkélyeiről is megtekinthetnek a családok. Az események helyszíneit színes szalagok és hinták teszik még barátságosabbá.

Móser Ádám muzsikus-zeneszerzőtől egy órás tangóharmonika improvizációt hallhatunk április 25-én, hétfőn 17 órától az Állomás negyedi piactéren, 19 órától a Csíki negyedben, az Árvácska Napköziotthon mellett, április 26-án, kedden 16 órától a Nicolae Iorga utcában a kosárlabdapálya mellett, 18 órától pedig az Andrei Șaguna utca és Ifjúság sétány kereszteződésénél.

A Tiberius Quartet olyan egy órás, interaktív szimfonikus koncertet tart, amelybe a közönséget is bevonják, ugyanis ők úgy zenélnek, ahogyan a közönség egy-egy tagja vezényel a karmesterpálcával, ezt jelzi a produkciójuk neve is, a Conduct Us. Április 26-án, kedden 12 órától az Állomás negyedi piactéren, 14 órától a Csíki negyedben, az Árvácska Napköziotthon mellett, április 27-én, szerdán 12 órától a Nicolae Iorga utcában a kosárlabdapálya mellett, 16 órától az Andrei Șaguna utca és Ifjúság sétány kereszteződésénél, 18 órától pedig az Erzsébet Parkban lépnek fel.

Az Andrei Mureșanu Színház szervezésében egy-egy délutánra VR-színház sátor költözik a lakónegyedekbe. A VR360 színház egy előadás VR szemüveggel való megtekintését jelenti, amelyen keresztül a néző belekerül a színpadi történés közepébe, az előadást egy szereplő vagy egy másik színész szemszögéből láthatja, részévé válva az előadásnak, és így teljes intenzitással megélve a történéseket. Az érdeklődők a Száll a kakukk fészkére, a Játékok a hátsó udvarban, valamint a III. Richárd előadások közül választhatnak.

A VR-színház sátra április 27-én 12-17 óra között  az Állomási piactéren, április 28-án az Andrei Șaguna utca és Ifjúság sétány kereszteződésénél, április 29-én a Nicolae Iorga utcában a kosárlabdapálya mellett, április 30-án pedig 10-14 óra között az Erzsébet parkban található meg.

Hirdetés