Hirdetés

Megkezdődtek a Szent György Napok

A Hungarikum- és Magyar Örökség díjas 100 tagú cigányzenekar koncertje nyitotta meg a 29. Szent György Napok kulturális hetét. A klasszikus szimfonikus zenekarként működő cigányzenekar hagyományápoló tevékenysége felbecsülhetetlen, a komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalokat is játszanak.

A megnyitón  Antal Árpád polgármester köszöntötte a nézőket. Mint mondta, úgy tűnik, legyőztük a sárkányt. Vagy legalábbis egyet közülük. Annak a sárkánynak, amelyik az elmúlt 2 évben rettegésben tartott, ereje sorvadni látszik, és így közösségünknek végre újra arca van és nem maszkja.

Ugyanakkor, utalva a múlt hét hírére, mely szerint bíróságon érvénytelenítették a városzászló elfogadását kihirdető kormányhatározatot, a polgármester elmondta: napról napra új sárkányok jönnek. Mintha a fejük visszanőne, s nekünk újra meg újra szembe kell szállnunk velük. Akárhány sárkány jöjjön is, nem szabad elfelejtenünk, hogy mi úgy nőttünk fel, abban hiszünk, hogy mindig győzedelmeskedik a jó.

Hirdetés