Hirdetés

A nyugalom szigete: Szimplatz

Második alkalommal szervezik idén a Szent György Napok keretében a Szimplatzot, ahol az alternatív zenei kultúra és a street food kedvelői találkozhatnak. Emellett az Utcazene Fesztivál is ismét életre kel a városnapok alatt – számoltak be a szervezők.  Már szerdától élvezni lehet a különböző utcai ételek ízeit, kóstolni lehet kézműves söröket, pálinkákat és a borpincészetek kínálatát a megújuló Szimplatzon, amely az első 2019-es kiadás folytatása, de újragondolása is egyben – mondta Józsi Győző, a Szimpla romkocsma tulajdonosa sajtóértekezleten. Ami biztos, hogy idén is műanyagmentes lesz a városnapok fesztiválhétvégéjének ezen része, a 14 street foodos vállalkozók csak fa-, papír- és ehető evőeszközöket adnak majd a fogyasztóknak. Józsi Győző azt is elmondta, olyan ételeket kínálnak majd a Szimpla körüli food-truckokban, amelyek nem mindennapiak, illetve sehol máshol a vásári forgatagban nem találhatóak meg. Újdonság a Szimplatzon, hogy idén nem lesz nagyszínpad, helyette úgynevezett Chill Zone lesz, egy olyan pódium, ahol különböző helyi és nemzetközi DJ-k lépnek fel és szolgáltatják a zenét a téren. Azt, hogy idén nem építenek színpadot az indokolta, hogy az előző években azt tapasztalták, hogy a koncertek előtt és utáni zenekari hangolások korlátozták a jó hangulatot. 

A Szimplatz zenei felhozataláról Dobricza Szabolcs számolt be, kiemelve, hogy a zenei összeállítást úgy alkották meg, hogy az előadók képviseljék az erdélyi alternatív zenei szcénát, de magyarországi fellépőkkel is kiegészítik a palettát. 

A városnapok szerves része most már az Utcazene Fesztivál is, amelyről Martinka János szervező számolt be, mint mondta nagy öröm számukra és a zenészek számára is, hogy két év után ismét az utca színpadán léphetnek fel. Az utcazenei fellépők a Borparkban és a Szimplatzon lépnek fel különböző időpontokban csütörtöktől kezdődően, a részletes program elérhető a városnapok honlapján. Az együttesek között helyi, hazai és magyarországi előadók is vannak, többségük visszatérő vendég Sepsiszentgyörgy utcáira. 

Hirdetés