Hirdetés

Épül a közösségi tér a Csíki negyedben

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok a Csíki negyedben, a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek.

A park belső részére helyezték át Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobrait, ennek köszönhetően a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók.

A lakók által jelenleg is használt útvonalat figyelembe véve, a teret két átlós sétány fogja keresztezni, folyamatban van a tereprendezés, a kivitelező cég eddig tört kövekkel terítette le a sétányok alapját és megemelte a vízelvezető aknákat.  A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Tervben van egy modern közvilágítási rendszer kiépítése, ennek érdekében már a föld alá fektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A közösségi parkot várhatóan idén júliusban vehetik használatba a lakók.

Ugyancsak a Romulus Cioflec utcában a Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai befejezték az aszfaltozást a megemelt aknatetők körül. Az időjárás függvényében folytatják a többi aknatetők szintre emelését is.

Hirdetés