Hirdetés

Egészségmegőrző programok mindenkinek

A kulturális és a testi-lelki egészségmegőrző programok támogatásáról számoltak be sajtóértekezleten a városi önkormányzat képviselői és a programok koordinátorai. A programok átfogó jellegűek, gyerekeket, felnőtteket egyaránt érintenek, a legtöbb pedig hosszútávú lesz. 

Idén először hirdette meg a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az egészségmegőrző és megelőző programokra kiírt támogatását, ami igencsak sikeresnek ígérkezik, hiszen 45 pályázat érkezett az 500 ezer lejes keretre. Antal Árpád polgármester sajtóértekezleten elmondta: fontos, hogy a lakosság nagyobb figyelmet fordítson az egészségi állapotára, hiszen az autót is szervizbe és vizsgára viszik évről évre, és éppen így kellene eljárni a fizikai és mentális egészség érdekében is. Fontos a szűrés, a prevenció és bár sepsiszentgyörgyi kórház nincs, csak megyei, az önkormányzat támogatja az orvosokat, fogorvosokat és más egészségügyiseket abban, hogy megfelelő megelőző programokat dolgozzanak ki. 

Kondor Ágota, önkormányzati képviselő elmondta: már a kampányban elhangzott, hogy megelőzési programokat indítanak a lakosság egészségének védelmére, ennek eredményeként született meg ez a támogatási módszer. Első körben 45-en pályáztak, 37 szervezet kapott támogatást, 489 897 lej értékben. A projektek minden korosztálynak szólnak, életmódváltással kapcsolatos tevékenységek szerepelnek köztük, de figyelnek a fogyatékkal élőkre, családtámogatásra, szakmai konferenciák szervezésére és különösen az egyházi programokra is – mondta Kondor Ágota. 

Hirdetés