Hirdetés

Egy éve járnak gyalog minden reggel

Több száz gyermek, diák, önkéntes és szülő jelent meg kedden reggel iskola előtt a Sepsi feliratnál a főtéren, hogy megünnepeljék az együtt töltött elmúlt egy évet, amióta működik a Lábbusz Program Sepsiszentgyörgyön. A szervezők sárga lufikkal, az alkalomra sütött muffinnal, zenével, reggeli átmozgató tornával és jókedvvel várták az érdeklődőket.  Mondhatni, hogy a Lábbusz Program elérte célját, sikerült megmozgatni a város lakosságát, egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez és a szülők nemcsak egyedül, gyalog küldik iskolába a gyermekeket, hanem ők maguk is csatlakoztak – értékelte az elmúlt évet Székely Kincső, a program ötletgazdája. 

Mint mondta, eddig 34 héten át gyalogoltak minden reggel az önkéntesek és a részt vevő kisdiákok, naponta átlagosan mintegy 140 gyermek sétál reggel az iskolába, de olyan nap is volt, amikor rekordszámú, 200 gyermek vett részt a programban.

A gyerekek nagyon kitartóak, nemcsak a tavaszi napsütésben, hanem télen, a leghidegebb napokon is gyalog indultak el minden reggel. A projekt sikere abban is rejlik, hogy az elmúlt egy év során 556 önkéntes vett részt és kísérte iskolába a gyerekeket. Az önkéntesek között voltak a helyi sajtó munkatársai, színészek, tűzoltók, orvosok és ápolók, nővérek, elöljárók, a kutyamenhely munkatársai és sokan mások.

Székely Kincső elmondta, az egy év alatt útvonalakkal is bővült a program, a jövőben pedig szeretnének még több önkéntest bevonni, elsősorban szülőket, hogy vegyenek részt a projektben és ők is gyalog menjenek reggel dolgozni. 

Hirdetés