Hirdetés

Minden gyermeket várnak a főtérre

Június 1-én újra gyerekvárossá változik Sepsiszentgyörgy Főtere és az Erzsébet park. A szervezők az előző évekhez hasonlóan idén is sokszínű programkínálattal, tevékenységekkel, játékokkal és koncertekkel várják a kicsi és nagy gyermekeket a városközpontba. 

Színes programkínálat közül válogathatnak a gyermekek június 1-én, szerdán Sepsiszentgyörgy Főterén. A játékok mellett idén is lesz vásár, előadás és koncert. Az esemény 9:00 és 20:00 óra között zajlik.

A Főtéren található kőszinpad délelőtt gyerekelőadásoktól, táncbemutatoktól lesz zajos. Délután 15 órától  koncertek fogják szórakoztatni a kicsiket és nagyokat. 16 óra 20 perctől a gyerekek a Kőleves című magyar népmese alapján készült zenés játékon vehetnek részt. Ezt követően, idén sem marad el a már jól ismert és közkedvelt Folker együttes koncertje. Az zenekar Benkő Éva vezetésével mesetáncházzal egészül ki. A kőszínpadon 19:30-tól a gyermeknapot a Mesehetes rajzfilmzenés koncertje zárja.

Az Erzsébet parkban 9 és 18 óra között a Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat népi, ügyességi, valamint logikai játékokkal várja a gyerekeket. 10 óra és 18 óra között drótkötélpálya, valamint  11 óra és 18 óra között mászófal kipróbálására is lehetőség lesz. 10 óra és 18 óra között a Mese jurta nyitja meg kapuit a gyerekek előtt, ahol mesemondással kiegészített kézműves foglalkozásra kerül sor. A Barabás Lovarda szervezésében a lovaglást is kipróbálhatják a gyerekek. A Mathias Corvinus Kollégium Egyesület  különböző kísérletek bemutatása által a természettudományok világába kalauzolja a kicsiket.

A Cimborák Bábstúdió szervezésében 11 és 18 órától a Feketeország című magyar népmese alapján készült bábelőadás tekinthető meg.

A Háromszék Néptáncegyüttes előadásában 19 órától a Tánckincs címet viselő néptáncelőadás lesz látható.

A Bodok szálloda parkolóját a Kovászna megyei tűzoltóság, valamint a Kovászna megyei rendőrség veszi birtokba, ahol közkedvelt bemutatókkal és programokkal készülnek az érdeklődők számára.

Sepsiszentgyörgy Főterén a Tega Rt. jóvoltából, a gyerekek szelektív hulladékgyűjtő kutatások bemutatásán vehetnek részt. Továbbá szelektív hulladékkal kapcsolatos kifestők által, Öko Pannával és Öko Palkóval ismerkedhetnek.

Hirdetés