Hirdetés

Szeptemberben Tabakó Fesztivál!

Sepsiszentgyörgyön jön létre Erdély legújabb városi fesztiválja, a Tabakó, a régi dohánygyár újrapozicionálásának egyik fontos elemeként. A dohánygyár a Tabak Fórum által elindított ötletbörze és közösségi igényfelmérés alapján a szentgyörgyiek programjavaslataival lesz megtöltve, évente egyszer pedig a helyszín és Sepsiszentgyörgy népszerűsítése érdekében nagyméretű fesztivált is szerveznek itt.

A rendezvény Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának, a Kónya Ádám Szalai Zoltán, a több mint negyedszázados tehetséggondozó intézmény főigazgatója elmondta: bár az MCC erdélyi szervezete Kolozsvár központú, de további 7 magyarlakta településen nevelik a fiatalokat, Székelyföld több városában, így Sepsiszentgyörgyön isMűvelődési Háznak és a Mathias Corvinus Collegium társszervezésében jön létre. 

A rendezvény három szintre, a gyári munkát idéző három műszakra van felosztva. A nappali első műszak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében jön létre, szakmai előadásokról, sportolókról, digitális újításokról, elismert nemzetközi és magyar előadókról szól. A második műszak a koncertekről szól: délután és este a magyarországi és erdélyi zenekarok koncerttere lesz.A harmadik műszak a hab a tortán a fiatalok számára: két, éjszakai zenei helyszínt kínál a Tabakó, ahol DJ-k és különböző rétegzenék biztosítják a hangulatot. A sétány tele lesz az éjszakai élet meghatározó elemeivel: bulik, kocsmák, borozók határozzák meg a hangulatot. Emellett a gyárépületben egy reggelig tartó zenei helyszín lesz kialakítva. A Sepsi Tabakó Fesztivált szeptember 1. és 3. között szervezik Sepsiszentgyörgyön, az egykori dohánygyár területén. 

Hirdetés