Hirdetés

Várják a gyakornokok jelentkezését

Június 20. és július 7. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat. A program célja, hogy a fiatalok közelebbről megismerjék az önkormányzat működését, tapasztalatot szerezzenek a közigazgatás területén és a jövőben hasznosítani tudják a megszerzett ismereteket. A gyakornoki program két alkalommal, egy-egy hónapig tart majd.

A tavalyi évhez hasonlóan Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának irodáiba, alárendelt intézményibe, illetve az alpolgármesteri kabinetekbe is várják azokat a fiatalokat, akik szívesen részt vennének a gyakornoki programban, kamatoztatnák az ismereteiket és új tapasztalatot szereznének azáltal, hogy részt vesznek a különböző irodák napi tevékenységében, esetenként pedig rendezvények szervezésében.

 

A jelentkezők július 11. és 15. között egy személyes beszélgetésen vesznek részt, annak érdekében, hogy a tanulmányaiknak és érdeklődési körüknek megfelelően választhassák ki a program szervezői a szakirodát vagy alárendelt intézményt, ahol majd a gyakornokságot végzik.

A programban idén összesen 20 fiatal vehet részt, az első csoport július 18. és augusztus 12., a második pedig augusztus 13. és szeptember 9. között gyakornokoskodhat. 2021-ben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programján összesen 14 fiatal vett részt.

Hirdetés