Hirdetés

Testi-lelki változásaink

Testi-lelki változásaink címmel indul program Sepsiszentgyörgyön, ami szülőknek és fiataloknak, gyerekeknek egyaránt szól. Célja, főként a szexualitással kapcsolatos problémák megelőzése és a szexuális nevelés megalapozása. A programot a Máltai Szeretetszolgálat indította és hétről hétre különböző témakörökben szerveznek beszélgetést, előadást. Szó lesz az érzésekről, a testkép kialakulásáról, a mini-tinik életének változásairól, internetbiztonsági helyzetről, menstruációs gondokról, de meseolvasást és mondókázást is szerveznek a kisebbeknek. 

Kelemen Ágnes a program munkatársa elmondta, célkitűzéseik a program keretén belül az egészséges testkép kialakítása, az önkifejezés lehetséges eszközeinek bemutatása, a szülők és a tanárok segítése, hogy miként forduljanak a gyerekekhez kényes kérdésekben is. A program minden korosztálynak kínál előadásokat, műhelymunkákat korcsoportokra bontva. 

Az előadásokra a Romániai Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének előadótermében kerül sor. (Sepsiszentgyörgy, 1918 december 1. utca, 18 tömbház, O lépcsőház, földszint.Bejárat a nagy jelzőlámpáknál a Clinica Sante mellett, a Nemlátók Szövetségénél van).

Hirdetés