Hirdetés

Épülhet az új tüdőkórház Sepsiszentgyörgyön

Tegnap  aláírták a szerződéseket Kovászna Megye Tanácsával: indulhat a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei kórház új tüdőgyógyászati részlegének építése.

– 2020 decemberétől újra építünk kórházakat Romániában. A sepsiszentgyörgyi új, kétemeletes épület 34 beutalt beteg egyidejű kezelésére lesz alkalmas, és járóbeteg-rendelővel, röntgen központtal és laboratóriummal fog rendelkezni. Ezzel a beruházással az orvosi ellátás sokkal hatékonyabb lesz, a tüdőbetegeknek nem kell majd két külön épületbe járniuk kezelésre. Gratulálok Tamás Sándornak, Kovászna Megye Tanácsa elnökének, és kitartást kívánok a felújítás megvalósításához – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a szerződés aláírását követően.

– 28 millió lejt biztosítunk a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf megyei kórház új tüdőgyógyászati részlegének megépítésére. Egy évvel ezelőtt a szükséges finanszírozást biztosította a fejlesztési minisztérium, most a kivitelezés indulhat. Három év múlva korszerű ellátásban részesülhet minden sepsiszentgyörgyi és háromszéki páciens– nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Hirdetés