Hirdetés

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125

125 éve született Kossuth-díjas író, Tamási Áron személye és munkássága előtt tiszteleg a Petőfi Kulturális Ügynökség a Kiemelt Programok Igazgatóságának szervezésében év eleje óta.

 Az évforduló kiemelkedő eseménye a Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125 című szabadtéri kiállítás, ami júliusban érkezik Sepsiszentgyörgyre.

A Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésével létrejövő, a Farkaslakán született Tamási Áron munkásságára fókuszáló tárlat kurátora szintén prof. dr. Sipos Lajos irodalomtörténész. A kiállítás Budapesten indult útnak, a harmadik, erdélyi helyszíne Sepsiszentgyörgy. Július 4-én, hétfőn 18 órakor a Főtéren Vargha Fruzsina alpolgármester és Juhász Anna irodalmár, a kiemelt programok igazgatója megnyitja a kiállítást.

A Tamási-kiállítással kapcsolatban nagyon jó visszajelzéseket kapunk, úgy érzem, tétje van, hogy egy ilyen kivételes tehetség, a székely nyelv irodalmi őrzője, a lélek ismerője a ma emberének tapintható közelségbe kerül. Bízunk benne, minél több látogatónak tudunk irodalmi értéket adni munkánkkal” – fogalmazott Juhász Anna.

Hirdetés