Hirdetés

Beteg gyermekek és családtagjaik számára szerveznek tábort

Idén is szerveznek élményterápia tábort króniukos beteg gyerekeknek és családtagiaknak. A táborba háromszéki és hargita megyei gyerekek is jelentkezhetnek, de önkéntesek is dolgoznak a rendezvényen.  A Yuppi Camp tábor célja a beteg gyermekek önbecsülésének növelése, a stresszoldás, az interperszonális kapcsolatok és az érzelmek kifejezésének javítása, valamint a beteg és egészséges testvér közötti kötelék erősítése. A mezősályi táborokba évről évre várják és visszavárják a gyerekeket, fiatalokat.

A Testvér tábort a Maros megyei Mezősályiban szervezik augusztus 20 és 23 között, ide 6 és 18 év közötti rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő gyermekeket várnak testvéreikkel együtt, összesen mintegy 50 gyermeket. 

Idén nyáron még két tábort szerveznek, de családi hétvégére is készülnek. A diabéteszes betegek táborát július 3–9 között rendezik, majd augusztus 25–28 között családi tábort szerveznek a rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő, 0 és 7 év közötti gyerekeknek és családjaiknak.

A családi hétvégére szeptemberben kerül sor, 24 és 25-én a krónikus beteg gyerekeket és családtagjaikat várják. A gyerekek ingyen vehetnek részt a táborban, jelentkezni a kezelő- vagy családorvoson keresztül lehet. További információk a táborról és a Yuppi Campről a yuppicamp.rooldalon, illetve a Facebook oldalukon található.

Hirdetés