Hirdetés

Súlyos autóbuszbaleset történt Vrancea megyében

Felborult szombat reggel egy ukrajnai állampolgárokat szállító autóbusz Vrancea megyében, az E 85-ös jelzésű úton. A balesetben húsz utas – köztük négy gyerek – megsérült, a Focşani-i Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket.

Vrancea megye prefektusa, Nicuşor Halici tájékoztatása szerint a szerencsétlenség hajnali fél 3 körül történt. Az Adjud felé tartó autóbusz Garoafa község bejáratánál borult fel. A jármű 43 utasa közül 20 megsérült, köztük négy, 5 és 16 év közötti gyerek. A sérülteket a Focşani-i Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, a további 23 utast pedig a focşani-i menekültközpontba.

A prefektus elmondta, hogy a kórházba szállított ukrajnaiak közül 17 csak könnyű sérüléseket szenvedett, három személy állapota súlyosabb.

A közlekedési rendőrség eddigi információi szerint az autóbusz vezetője elaludhatott a kormánynál. A jármű lesodródott az úttestről, egy sáncba került, majd felborult.

A baleset helyszínére egy műszaki mentős egység, négy SMURD-autó, a Vrancea megyei mentőszolgálat hat egysége és két tűzoltóautó érkezett. A mentésben részt vettek a garoafai önkéntes tűzoltók is.

Hirdetés