Hirdetés

A biogazdaságot erősítik

Az ASIMCOV egyesület Kovászna Megye Tanácsával közösen indította útjára a Biogazdaság intelligens fejlesztési képességének erősítése Kovászna megyében című programot.A projekt célja a biogazdaság fejlesztési lehetőségeinek felmérése és a megyei biogazdasági ökoszisztéma megerősítése egy fenntartható megyéért, helyi közösségek, a gazdasági szereplők, az oktatás és a helyi közigazgatás bevonásával. A biogazdaság minden olyan ágazatot – mezőgazdaság, élelmiszeripar, zöld energia, erdészet, textilipar, stb. – magába foglal, ami biológiai erőforrások felhasználását igényli, különös figyelmet fordítva a hulladéktermelés csökkentésre, illetve azok újrahasznosítására.

  A projekt keretében a jó példák és kezdeményezések tükrében megyei szintű stratégiát dolgoznak ki. A hosszú távú cél az önfenntartó települések létrehozása, helyi termékek létrehozásával, értékesítésével, munkahelyteremtéssel. A program keretében munkacsoportokat hoznak létre minden Kovászna megyei településen, képzéseket szerveznek, elsősorban a fiatalokat szólítják meg, önkormányzatok, civil szervezetek, mezőgazdasági referensek bevonásával. 

A pályázatot az Európai Szociális Alapból finanszírozzák az Adminisztratív Kapacitás Növelése Operatív Program keretében, értéke 400 ezer lej, a projekt 2023 júniusáig tart. 

Hirdetés