Hirdetés

Harminc év, több száz épület

Nem sok vállalkozás van Sepsiszentgyörgyön, amelyik több évtizedes múltra tekint vissza, de a Modern House építőipari vállalat a kevesek közé tartozik. A családi vállalkozás 30 éves fennállását ünnepelte pénteken. 

 A cég életéről Bálint József tulajdonos és családja számoltak be, mint mondták, az elmúlt évtizedeket a felemekedés és válságok jellemezték, de mindenből van kiút és mindenre van megoldás, amit a megrendelők száma is mutat, hiszen több, mint 1200 munkaadójuk volt az elmúlt években. Az elvégzett munkák is azt igazolják, szükség van a vállalatra, hiszen több, mint 200 nagyobb épületet húztak fel, de családi házakat, nyaralókat építettek, templomokat restauráltak, sportcsarnokot építettek.

A jelenlegi válsághelyzettel és építőanyag drágulással kapcsolatban Bálint Balázs elmondta: nehéz hosszú távra árajánlatot összeállítani, hiszen csak aktuális árakkal dolgozhatnak, aminek jelenleg rövid az érvényessége. Hozzátette: bár jelentős az anyagdrágítás, igyekeztek törekedni, hogy a munkálatok ára ne kövesse ezt a drasztikus lépést. 

Ami a munkaerőt illeti, Bálint József kifejtette: nagy a fluktuáció, vannak, akik elmennek külföldre, majd visszatérnek, míg mások nem. Ugyanakkor az oktatási rendszer sem kedvez számukra, hiszen kevesen választják a szakképzést, annak ellenére, hogy duális oktatás is van a cégnél, a jelentkezők ösztöndíjat is kapnak és munkalehetőség is van számukra a jövőben. Jelenleg a cégnél az alkalmazottak egyharmada (mintegy 10-11 személy) 20 év körüli fiatal – tette hozzá a vállalkozó.  

Hirdetés