Hirdetés

Igényelhető a fűtéstámogatás

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy be lehet nyújtani az igényléseket a fűtéstámogatásra, a 2022-2023-as téli időszakra.

A fűtési pótlék odaítélése a 226/2021. számú törvény alapján történik, az igénylőknek egy erre vonatkozó kérelmet és saját felelősségre tett nyilatkozatot kell leadniuk a Szociális Igazgatóságon, amelyhez csatolniuk kell a család összetételét és a családtagok egyhavi jövedelmét igazoló iratokat, a kérelem leadását megelőző időszakra vonatkozóan. A formanyomtatványok ITT találhatók.

Ebben az évben azok a családok részesülhetnek fűtéstámogatásban, akiknél az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a havi 1 386 lejt, egyedülálló személy esetében a 2 053 lejt. A támogatás odaítélésének küszöbértékeit tartalmazó teljes táblázat ITT található.

A kérelmeket októbertől márciusig lehet benyújtani, minden hónap 1-je és 20-a között, valamint 2022. október 10–20. között a fűtési szezon kezdetén. Amennyiben a támogatás időtartama alatt bármilyen változás történik a leadott kérésekben szereplő adatokban, az igénylők kötelesek jelezni azt.

A támogatással kapcsolatos további információk a Szociális Támogatási Igazgatóság 0267 311 068-as telefonszámán kaphatók.

Hirdetés