Hirdetés

Online is lehet már buszjegyet venni

A 24Pay applikáció segítségével ezután online is lehet jegyet váltani a sepsiszentgyörgyi buszokra, akár a városi, akár a sugásfürdői járatokra. Tittesz Zoltán, a közszállítási vállalat igazgatója lapunknak elmondta: szükségét érezték annak, hogy bevezessék az internetes jegyvásárlást, mivel a városi közszállítás megújul nemsokára és ez is a projekt része. Ugyanakkor, a fiatalabb generáció inkább vásárol jegyet a telefonján keresztül, mert így egyszerűbb és könnyebb is az utazás.

Az online jegyvásárlás egyszerű: mindössze a 24Pay alkalmazást kell letölteni a mobiltelefonra, majd azon belül kiválasztani a közszállítás kategóriát, ott pedig Sepsiszentgyörgyöt. Ezt követően lehet jegyet választani, akár többet is, majd bankkártya azonosítással lehet kifizetni a vásárlást. Az igazgató elmondta, az így vásárolt jegyek 45 percig érvényesek, az ellenőrzésnek pedig két módja van. Az egyik, hogy felszálláskor a buszvezetők megnézik a megvásárolt és letöltött jegyet, aminek érvényességi ideje 45 perc, ezt pedig egy számláló jelzi a jegy mellett. Ugyanakkor, a jegyen egy QR kód is található, a sofőrök telefonján pedig egy ehhez illő alkalmazás, így a kód beolvasásával is validálhatják az online jegyet. A jegy egyébként a 45 perces időkeret után eltűnik, már nem használható, ugyanis az applikáció archiválja. 

Tittesz Zoltán egyébként arról is beszámolt, hogy Sepsiszentgyörgyön nem nőttek a buszjegy árak az elmúlt időszakban, a környékbeli városokhoz képest itt a legolcsóbb a jegy.

Hirdetés