Hirdetés

Ifjúsági lakások eladásáról döntött a székelyudvarhelyi önkormányzat

Különböző pályázatok dokumentációját fogadta el, ugyanakkor ifjúsági lakások eladásáról is döntött soros ülésén a székelyudvarhelyi önkormányzat. A testület ugyanakkor elhalasztotta egy terület, illetve a városi könyvtár épülete eladóvá vált részének megvásárlását. 

Berde Zoltán, az RMDSZ frakcióvezetője arról érdeklődött a napirendi pontok megtárgyalását megelőzően, hogy hol tart a város a Szejkefürdőt és Fenyédet összekötő terelőút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésével. Erre ugyanis célirányosan egymillió lejt kapott a város. A polgármester közölte, dolgoznak az ügyön, de a nem lehet a korábbi elképzelések alapján elkészíteni a dokumentumokat, ezért más megoldást kell találjanak.  A napirendi pontok között szerepelt egy, a II. Rákóczi Ferenc utca 40. szám alatt található, több mint 3000 négyzetméteres terület és a rajta lévő ingatlanok megvásárlási folyamatának elindítása. 

Pálfi Kinga képviselő közölte, pártja az RMDSZ-frakcióval összhangban úgy döntött, hogy tartózkodni fognak a szavazáskor, hiszen nem biztosak benne, hogy megfelelő anyagi tartaléka a városnak a vásárláshoz. Ettől függetlenül azt javasolta, hogy a jövő évi költségvetésben külön tételt hozzanak létre ebből a célból, még ha csak szimbolikus összeget is különítenek el év elején. 

Hirdetés