Hirdetés

Kidobott és nem megfelelően tartott kutyákat mentettek meg

Tíz maroshévízi helyszínen végzett ellenőrzést a Hargita megyei állatvédelmi rendőrség, melynek következtében öt, nem megfelelő körülmények között tartott ebet szállítottak a helyi állatmenhelyre mikrocsipezés, ivartalanítás és a veszettség elleni oltásért. Az ellenőrzések során hat esetben bírságot róttak ki az állatjóléti előírások be nem tartásáért. 

Ugyanakkor Galócáson az állatvédelmi szerv munkatársai egy értesítés nyomán az E578-as jelzésű európai út mentén két elhagyott kutyakölyköt mentettek meg. A helyi rendőrség alkalmazottaival közösen folytatott nyomozás során kiderült, hogy egy gépkocsival érkezett ismeretlen személy dobta az út mellé a jószágokat élelem és víz nélkül. Az állatokat a maroshévízi menhelyre szállították, az ügyben nyomozást folytatnak az ebeket elhagyó személy azoonosítása érdekében.  

Ugyanakkor a rendőrség felhívja az állattartók figyelmét, hogy kötelezettségeik be nem tartása 3 ezer és 12 ezer lej közötti pénzbírságot von maga után a vonatkozó állatvédelmi törvény értelmében. 

Hirdetés