Hirdetés

Tovább csúszik a hitelfelvétel ügye Gyergyószentmiklóson

Nem volt döntőképes a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselő-testület, így harmadszorra is napirendre kell tűzniük a hitelfelvétel ügyét. Múlt héten azért nem támogatták, hogy napirendre kerüljön a 20 millió lejes hitel felvételéről szóló tervezet, mert előzetesen nem vitatták meg részletesen a témát. Mint kiderült: erről azóta sem folyt egyeztetés az előterjesztő polgármester és az önkormányzati képviselők között. 

Hitel felvétele nélkül nem tudja finanszírozni az gyergyószentmiklósi önkormányzat a fejlesztésekhez szükséges önrészeket, és le kell mondania több projekt megvalósításáról. Csergő Tibor polgármester elmondta, hogy négy beruházás önrészére kell a hitel, mert a város idén nem tudná előteremteni a pénzt saját költségvetéséből. Négy olyan beruházásról van szó, amelyek már kivitelezés alatt állnak: a tömbházak hőszigetelése, a kultúrháznál zajló munkálatok és a mobilitási terv megvalósítása (többek közt a Testvériség sugárút és felszegi utcák korszerűsítése). 

A hitelfelvételről egyébként novemberben már szavaztak, de mint kiderült, a városháza szakirodája rosszul számolt (kifelejtették az ÁFA összegét), az akkori 15 milliós hitelből így lett most 20 millió.  

Hirdetés