Hirdetés

Munkanélküliek számára indítanak ingyenes képzéseket

Bolti eladó, varrónő, biztonsági őr, hentes és autószerelő szakmákban, illetve digitális készségek témakörben indít ingyenes képzést a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökség regisztrált munkanélküliek számára. A szakmák többségét a munkaerőpiaci igények alapján választották ki, így szinte biztosan munkához jutnak azok, akik elvégzik a képzést.

A bolti eladói képzést Csíkszeredában indítja az ügynökség, ugyanis ott nagyon sok betöltetlen eladói állás van – tájékoztatott Jánó Edit, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökség osztályvezetője.

Gyergyószentmiklóson hentesekre van nagy igény a munkáltatók részéről, így ott hentesképzés indul, Maroshévízen pedig autószerelő-oktatás. Utóbbira a munkanélküliek részéről van igény, és ezt figyelembe véve indít képzést ebben a szakmában az ügynökség. Maroshévízen ugyanakkor digitális készségeket fejlesztő képzésre is jelentkezhetnek a munkanélküliek.

Székelyudvarhelyen állandóan keresnek biztonsági őröket olyan állásokra, amelyeket már nagyon rég nem tudnak betölteni, továbbá a könnyűipar is annyira belendült, hogy újból hiány van varrónőkből, ezért ott indítják el a biztonságiőr- és varrónőképzést.

A tanfolyamok többségére nyolcosztályos végzettséggel már jelentkezhetnek az állástalanok.

Hirdetés