Hirdetés

Folytatják a tornaterem építését Csíkszeredában

Tavaly ősszel történt egy halálos munkabaleset a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola tornatermének építkezésén, azután csak kevés előrelépés történt. A kivitelezőnek folytatnia kell a munkát, de a tervmódosítás sem egyszerű – tudta meg a székelyhon.ro.

A kivitelezésre szerződött bukaresti fővállalkozó számos más munkálatot is elvállalt a városban, így a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének építését, tömbház-hőszigeteléseket, illetve a buszpályaudvar felújítását is, ez pedig azt eredményezte, hogy nem állt mindig rendelkezésére megfelelő munkaerő. Ezt egy leállás és hatósági vizsgálat követte, ezt követően a kivitelező az előregyártott nagy fesztávú betongerendákat és a keresztirányú fémgerendákat helyezte el. 

Ennél többet nem tett, noha tavaly a tetőfödés és oldalfalak elkészítése is be volt még ütemezve. Télre a munkálatokat leállították, majd nemrég meghosszabbították az építkezési engedélyt és kiadták az újrakezdési utasítást – mondta el Sógor Enikő alpolgármester. Hozzátette, a kivitelező napokon belül helyszínre szállítja a megvásárolt és tárolt anyagot a munkálatok folytatásához, de emellett vannak még megoldásra váró problémák. 

Hirdetés