Hirdetés

Felújítanák a hargitafürdői mofetta szomszédságában levő házikókat

A Csíki Sport és Rekreatív Kft. veszi át a Molnár Lajos sátortetős műjégpálya illetve a hargitafürdői mofettával szembeni kis házikók ügykezelését június 15-étől – többek között erről döntött a csíkszeredai önkormányzat képviselő-testülete soron kívüli ülésén.

Ugyanakkor megszavazták azt is, hogy a csíkszeredai hegyivadász-alakulat állomáshelye felé vezető 400 méternyi útszakasz vegye fel az alakulat alapítójának és névhordozójának, Virgil Bădulescu tábornoknak a nevét. 

A csíkszeredai testület továbbá jóváhagyta, hogy a város is részt vegyen a Hargita megyei önkormányzat pályázatában, amely szerint 49 település számára szereznének be elektromos iskolai buszokat. 

A város vállalta a határozattal az 5 százalékos önrészt, illetve azt, hogy a későbbiekben töltőállomást és sofőrt biztosít. Ha nyer a pályázat az országos helyreállítási terv (PNRR) programjában, akkor a Xantus János Általános Iskola egy 16+1 személyes, illetve egy 8+1 személyes elektromos busszal, a József Attila Általános Iskola pedig két 8+1 személyes kisbusszal gazdagodik.

Hirdetés