Hirdetés

Fegyvert fogtak, célba is lőttek a tartalékosok

Éleslövészeten is részt vettek azok a tartalékos katonák, akiket a napokban hívtak be Hargita megye több katonai egységéhez a Hargita és Kovászna megyékben zajló mozgósítási gyakorlat során. Többen aggódva jelentek meg a behívókban megjelölt helyszíneken, mint kiderült, erre nem volt semmi okuk. 

Többnyire az 1980-as és ’90-es években kötelező sorkatonai szolgálatot teljesített tartalékosok kaptak behívóparancst, akiket egynapos felkészítőre hívtak Hargita megye több katonai egységéhez a június 12–16. közötti időszakra meghirdetett mozgósítási gyakorlat keretében.  A 2015-ben zajlott hasonló gyakorlattól eltérően, amikor szintén sokan kaptak behívót, de többnyire csak adatfrissítés történt, a mostani tevékenység már beöltözéssel, fegyverhasználati ismeretek felelevenítésével, és lőgyakorlattal is járt a legtöbb esetben. 

A csíkszeredai hegyivadász alakulat állomáshelye mellett hasonló gyakorlatok zajlottak Hargita megyében a gyimesfelsőloki, illetve a székelyudvarhelyi katonai egységnél is, a mozgósítási gyakorlat pénteken fejeződik be.

Hirdetés