Hirdetés

Idén befejezik a hőszigeteléseket Csíkszeredában

Tavaly 21 csíkszeredai tömbház hőszigetelésére írtak ki közbeszerzési eljárásokat, amelyeket a Regionális Operatív Program biztosította 50 százalékos támogatás felhasználásával végeznek. Több licit is volt, mert a társasházakat három csoportra osztották, végül minden esetben sikerült szerződést aláírni, a munkálatokat pedig elkezdték. A munkálatok nem egyformán haladnak, van olyan szerződés, amelynek időtartama már lejárt, de a munkálatokat még nem fejezték be, és hosszabbítást kértek.

A múlt hónapban, illetve az elmúlt napokban is előfordult, hogy a tömbházak újrafödését, illetve a tetőszerkezetek cseréjét esőzés zavarta meg, ezt pedig a kivitelező nem tudta kivédeni, és a legfelső emeleteken lakások áztak be. Bors Béla csíkszeredai alpolgármester arra kéri az érintetteket, hogy a kivitelező által a tömbházlakásokban okozott károkat azonnal jelezzék, mert ezeket teljesen helyre kell állítania, illetve meg kell térítenie. 

Mind a 21 tömbház hőszigetelése be kell fejeződjön ebben az évben – közölte az még alpolgármester, aki arra is kitért, hogy újabb munkálatok elkezdése nem várható idén.

Hirdetés