Hirdetés

Elkezdődik a felújítás Csíkszereda legrégebbi tömbháznegyedében

Idén a tavalyinál nagyobb összeget, áfa nélkül több mint 6,5 millió lejt fordít a csíkszeredai önkormányzat az utak karbantartására, ez nem fedezi a szükségleteket, és az árak módosulása miatt folyamatos számolgatás folyik azért, hogy mi fér bele ebbe az összegbe – osztotta meg a Székelyhonnal Bors Béla csíkszeredai alpolgármester. 

Legutóbb a Mihail Sadoveanu utcai kétszintes tömbházak belső udvarának felújítása kezdődött el, amelyet már évek óta beígértek, de ezúttal tényleg elkészül. 

Itt új parkoló, útfelület, járda készül, és szelektív gyűjtésre alkalmas hulladéktárolókat is elhelyeznek majd. 

Az elöljáró elmondta, a Nagyrét utcában és a Temesvári sugárúton nagyobb felületeken aszfaltréteget terítenek el az útburkolat romlása miatt, kátyúznak több utcában, így a Mérleg utcában is. 

Előkészületben van a Kossuth Lajos utca burkolatfelújításának folytatása, amelyet tavaly kezdtek el a vasútállomás irányából. Idén a Szent Kereszt templomtól várhatóan a megyeházáig mindkét oldalon új útburkolat készül, parkolóhelyeket alakítanak ki, ezzel együtt a járdaszegélyeket is cserélik, illetve a járdákat is kijavítják, ahol szükséges. 

Beavatkozás lesz a Zsögöd utcában, a zsögödi kultúrháztól a templom irányába, a bal oldalon a járdát és a vízelvezető sáncot építik meg egy szakaszon, amennyire a rendelkezésre álló költségkeret ezt lehetővé teszi. 

A makadámutak javítása is folyamatos minden városrészben.

Hirdetés