Hirdetés

Kórházépítés lassú előkészületekkel

Vontatottan halad a csíkszeredai új kórházi részleg építésének előkészítése. A Nagy Laji-dombjára tervezett épület, amely a jelenleg Csíksomlyón működő tüdőgyógyászati és a fertőző betegségek osztályának ad majd otthont, a talajviszonyok miatt a korábban kiszemelt helyszíntől távolabb készül el.

Mint Borboly Csabától, a megyei tanács elnökétől a Székelyhon megtudta, a műszaki tervek elkészítését hátráltatta, hogy az eredetileg kiszemelt helyszínen végzett fúrások során kiderült, a talaj nem megfelelő, ezért módosításra volt szükség, az épület helyszínét kissé távolabb jelölték ki – egy olyan területen, amelyet a megyei tanácsnak kellett telekkönyveztetnie. 

Az új kórházépület műszaki terveinek véglegesítése mellett a beruházáshoz szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése is folyamatban van, az építkezés elkezdésére csak ezek után adhat utasítást. A kivitelezés ideje 30 hónap a szerződés szerint.

A sürgősségi betegellátó osztály bővítése és felújítása számára jelenleg Csíkszereda Polgármesteri Hivatalától várják az építkezési engedélyt, ha ez megtörténik, kezdődhet ott a munka.

Hirdetés