Hirdetés

Ismét várja az önkéntes tartalékosokat a hadsereg

Miután májusban jelentkezést hirdettek önkéntes tartalékosok számára a román hadseregbe, most ismét várják az érdeklődőket Hargita megyében is. Az önkéntes tartalékosoknak számos juttatást, így állandó javadalmazást is biztosítanak a szerződés időtartamára.

A kiképzés, illetve a tényleges szolgálatteljesítés időtartamára egy tartalékos havi bruttó 3500 és 3750 lej közötti összegben részesül, attól függően, hogy közkatonaként teljesít szolgálatot, vagy altiszti, esetleg tiszti rangja van. 

A tartalékosok szolgálaton kívüli időszakban – amikor civilként dolgozhatnak – zsoldjuk bruttó 30 százalékát kapják meg, amelyhez hozzáadódik a rangokért járó pótlék, így az állandó javadalmazás havi bruttó 1400 lejtől 1996 lejig terjed. Ezek mellett egészségbiztosításra, gyógyszerellátásra is jogosultak, ugyanakkor egy beilleszkedési támogatást is kapnak.

Hargita megyében a hadkiegészítő parancsnokság szerepét ellátó Hargita Megyei Katonai Központ november 10-ig várja az önkéntes tartalékosok jelentkezését. 18 éves életkora betöltése után bárki jelentkezhet, a katonák számára 50, míg tisztek esetében 55 év a felső korhatár. 

Hirdetés