Hirdetés

Nem fognak „vadászni” az autósokra Csíkszeredában

Próbaüzemmódba „lépett” Csíkszeredában a fizetős parkolási rendszer. A rendszer már működik, ugyanakkor pótdíjat felszámolni, illetve bírságolni még nem fognak idén. 

Demény Attila, a Csíki Trans igazgatója szerint a T-Park nem lesz kizárólagos szolgáltató, várhatóan más alkalmazások is lehetőséget biztosítanak a közvetkező napokban a jegy- és bérletvásárlásra, alacsonyabb jutalékkal. Az eredeti, jutalék nélküli áron jegyet, bérletet vásárolni a Csíki Trans pénztárainál lehet, a városháza ügyfélközpontjában  és a városi buszok végállomásánál levő jegyirodában, a vasútállomással szemben.

A parkolóőrök a fizetős időszakban, hétköznaponként 8.30 és 16.30 óra között folyamatosan ellenőrizni fogják idén is a díjfizetést, és egy-egy tájékoztató cédulát helyeznek el az autókon, jelezve, hogy januártól már pótdíjfizetési kötelezettségük lesz a mulasztóknak. A szabálytalanul, vagy tiltott helyen parkoló gépjárművekről a parkolóőrök már most is a helyi rendőrséget értesítik, akik ezért bírságolhatnak – ismertette az illetékes.

Hirdetés